tirsdag 19. mai 2009

Tanker om vårrengjøring.

Jeg pusset stuevinduene mine i dag, blikket ut mot verden ble med ett veldig mye klarere og jeg så ut på den. Verden er veldig grønn akkurat nå. Sterkt grønn.
Støvet på persiennene kilte meg i nesen mens tanker fløy gjennom hodet mitt, akkurat som skydekket utenfor de blanke vinduene mine.
Vårrengjøring har alltid en ny begynnelse ved seg. All dritten som er skjøvet under teppene i løpet av vinteren tyter fram i de norske hjem og virvles opp som små og store udyr.
Kanskje det ikke var store greia da det ble dyttet under teppet, men magiske ting skjer om våren.
Den greia du stappet under teppet, har enten vokst seg kjempediger, eller den er helt borte!
Den som forsvant er det ingen fare med, det var bagateller, noe du irriterte deg over akkurat der og da, men som det ikke passet å si noe om akkurat da du så den. Den som har vokst seg diger derimot, den er noe å passe seg for! Den har blitt så stor at den har fått både tenner og hale og da er den ikke lett å hanskes med lenger. Den er ikke videre morsom å se i hvitøyet i den størrelsen. Tenk det, den var faktisk håndterbar da du skubbet den innunder teppet med sammenbitte kjever, nå kan du ikke sitte med bena på gulvet uten at den glefser etter anklene dine, klar til å starte konsumeringen.

Den eneste måten å bekjempe slike udyr på, er å snakke om dem. Når de blir satt ord på, minsker de i størrelse, form og fasong. Så lett. Så vanskelig.
Men det er den eneste måten å rydde på.
Det andre alternativet er å ikke ha tepper.

10 kommentarer:

Synline sa...

Ja, få dem ut i lyset og frisk luft. Det liker de ikke, disse udyrene, for da blir de ikke så tøffe i de stygge trynene sine lenger.

Ha en fortsatt god vårrengjøring!

Solskygge sa...

Vi får container i borettslaget. Det er et fint sted å gjøre av dem. Så kan de ligge der og miste ansikt. ;o)

Takk, det gjør seg å rydde litt.

Litt om alt sa...

Finnes det noen som ikke har ett teppe eller ti? Jeg kjenner ingen..
Vårrengjøring? Hva er det? Åpne alle vinduer og dører og håpe mest mulig blir tatt med trekket ut...*ler*
Her i gården funker ikke armene til vinduspuss,noe de bærer veldig preg av. Nei, orker ikke tenke på det! Opp med vinduene, släpp fångarna loss!
Ha en flott rengjøring :)
Klem

Neglecta sa...

Skumle hybelkaniner er litt som debatten omkring abort - man bør fjerne det mens det er smått - eller leve med konsekvensene. =o) *feier videre*

Solskygge sa...

Litt om alt;
Tenk på vegg- til vegg teppene?! Hehe..
Jeg rydder smått og sakte. Et dagsverk er ikke hva det engang var. *ler*
*setter opp døra og venter på at fångarna løsner* ;o)
Klem.

Neglecta;
Du sier noe der. :)
Nynner du mens du feier?

Neglecta sa...

Åja, jeg nynner som besatt. Så ingen skal høre at jeg feier. Selvfølgelig gjør jeg det!

Kari sa...

Det blir jo litt lunt av et og annet teppe også :-) Jeg har truffet noen få som prøver å leve uten teppe, og det blir litt skarpt noen ganger. Humre.

Jeg har gitt deg en award, Solskygger. Som takk for at du kommenterer inne hos meg. Det betyr så mye for meg. Du finner den på datoen 23. mai.

Stork klem fra Kari

Anonym sa...

Av en eller annen grunn klarte jeg ikke å sitte igjen med at dette var en post om å rydde...Det var spennende skrevet. Og veldig sant. Her prøver vi å ikke lempe for mye under teppene eller bak gardinene. Jeg vil ikke ha sånne med tenner på :P Håper det føles rent og luftig hos deg snart, slik at du kan puste godt! :D
You`re good you! KleM :)

Anonym sa...

Du er jammen god til å få sagt det :-)

Solskygge sa...

Kari;
Jeg har en liten hvit rye igjen.
Som kattene leker under. Og over, for den saks skyld. Men allikevel blir det liggende igjen noen greier under der asså! Makan..
Men det blir lunere, jeg er enig med deg i det. :)
Og tusen takk for award, kari. Det var kjempekoselig å få! Jeg skal få gitt den videre etterhvert. :)
Stor klem tilbake.

Bell4trix;
De med tenner er skikkelig skumle! ;) Jeg kjenner meg frigjort av all ryddingen og det føles deilig! På mandag kommer containeren og da forsvinner det for alltid. ;o)
You're so good you too!
Klemmings.

Britt Åse;
Hehe, det vet jeg ikke alltid, men takk for koselige ord! :o)