onsdag 21. november 2007

Protestaksjonen Mot Kalde Sesonger


Jeg starter denne bloggposten med ett bilde Anne har tatt av føttene mine, i en årstid hvor tjukksokkene ikke hadde førsterangen hele døgnet. Bare halve..
Måtte denne sesongen snart være over og vi igjen slanger oss i bikini på en varm veranda...

Jeg er søvnløs for tida allikevel, så da blogger jeg litt til.
Jeg har sms'et med Anne min før i dag og vi ble skjønt enige om en ting: Vi skal aksjonere!

Dermed er "Protestaksjonen Mot Kalde Sesonger" dannet! -Nemlig.
Vi er luta leie av fingre og føtter som er iskalde og numne av kulde.
Kroppene våre liker rett og slett ikke denne tida her.

Greit nok at det er mye positivt man kan gjøre innendørs på denne tida av året,
som å drikke litervis med gløgg, kakao og te. Sitte under pelspledd og tenne tusen og ti stearinlys, spise gode brødblingser og andre koseting.
Meeeen......For å anskaffe disse kosetingene, må man nemlig utendørs. På med lagvis av klær, ofte så mange og så mye at du ser ut som Michelin-mannen stabbe avgårde med forsiktige skritt, fordi det er glatt der ute i den barske nordiske naturen. Sette seg inn i en iskald bil (fordi man ikke skjønner døyten av den timeren til motorvarmeren) og kjøre til en butikk som har alle godsakene.
Bilen er litt varmere på hjemveien, man stabber seg enda mer forsiktig på glattisen, for denne gangen har du jo bæreposer med varer i begge hender (og tro meg; de gir IKKE likevekt!), og når man omsider når utgangsdøra og tørr grunn helskinnet (med kun to halveis saltomortaler veivende med posebefengte hender), så hvisker man ett stille "Halleluja", mens man strever med å få nøkkelen opp av lomma med vottekledte hender. Banner litt for at det er trangt og vanskelig, men ikke på vilkår om de vottene skal av før man når varmen.

Dette er jo egentlig noe man skulle tro at man ble varm av, men den gang ei! Det funker nemlig ikke sånn. For denne Kalde Ekle Sesongen gjør deg nemlig bare forbannet og mer kald.

Vi er jo "ordentlige" mennesker også, så vi røyker da altså ute. Det er en vel så stor utfordring.
(Og kom ikke med noen såkalte gode og logiske forslag om at det hadde vært det beste å stumpe røyken! Dette er en av våre få laster. La oss få ha den og klaginga over kulda i fred.)
Så da står vi der da, mens tennene klaprer i munnen i en hastighet som disse leke-opptrekk-klapre-gebissene på føtter, bare kan gå å gjemme seg i flauhet over at de ikke klaprer kjapt nok. Hvis det kommer en kald sno med litt snø i, så er kroppene våre såpass paralysert av kulda at vi ikke klarer å snu oss unna, slik at vi blir stående å gispe etter luft lik ei gjedde på land. Hendene er allerede frosne, røyken har vi bare bendt fast i to fingre, og hånda blir holdt i en slik vinkel rett foran munnen, at vi bare kan vippe oss mot sigaretten.
På denne måten rører vi oss minst mulig, i all klapring og paralysering.

Vel inne i den stearinlys opptente stua, under pelspledd, med tjukksokker, tøfler, pulsvanter og varmeflaske innenfor rekkevidde...så fryser vi fortsatt. -Jepp, du leste riktig! Vi fryser.
Først når gradestokken i stua nærmer seg 30 varme og andre begynner å kaste klærne, får vi lunk i fingertuppene. Og skulle du finne på å si noe så dumt som at; "Det går ikke ann å fryse her nå!", mens du samtidig opplyser om hva gradestokken viser.....
Da drar vi opp en protestplakat vi har satt rett ved sofahjørnet og sier; "Talk to the hand!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg løser elegant ett av problemene da - uansett hvor "uriktig" er..

Jeg røyker inne!!!

*ler*

Du er utrolig søt når du er irritert, og DET er jo helt utrolig irriterende å høre veit jeg - men siden vi nå engang er i November, og November er som den ER, så .... jah..

*gliser*

Lothiane sa...

Åh, takk... du og Anne har fått med ei til på laget. Jeg er virkelig møkklei hele denne årstida for lenge siden. Vinter er for spesielt interesserte. Neste år blir det Spania noen måneder, tror jeg.. dette her orker jeg ikke igjen.

Kaldt og jævlig, og forkjøla hele tida. Nei, pokker til greier. Jeg er ikke bare irritert, jeg er forbanna.. og oppgitt... og lei meg... og ... snufs. :(

VIL IKKE FRYSE MER!

For ja, jeg fryser omtrent hele tida jeg og. Spiller ingen rolle hva andre sier, det er iskaldt på henda spesielt. Men så blir jeg plutselig varm og da blir det nesten heteslag. Syke kroppen.

Tjukksokk sa...

Jorunn: Søt når jeg irritert?! *gremmes* ;o))Men så lenge det kommer fra deg, så skal jeg la det passere, liksom. *ler*
Noen ganger så sniker jeg en og annen røyk under den såkalte kjøkkenvifta min. (Kullfiltersak, burde vært byttet for leeenge siden) Så jeg sniker mest i dørsprekken og håper på riktig vindretning.
November ja...Den er takk og lov snart over. *gliser tilbake*

Lothiane: Regnet nesten med at du kom til å joine denne aksjonen. *ler* Jepp, for spesielt interesserte..det er den er, denne dumme vinter'n. Det eneste som er fint med vinter, er at man kan ake i den. Det liker jeg. Hvis det ikke er sprettkaldt og sånn.
Men disse heteslagene dukker ikke opp hos meg altså... Tar gjerne en eller to hvis du har til overs..?

*klemmer*

Chanel sa...

..er det nå jeg sier: hasta la vista, suckers! *ler*

...jeg fryser ikke sånn som dere, men til gjengjeld har dere nok fått oppleve en psyke i oppløsning *ler mer*

høst sucks! samma jævlige greie hvert eneste år. Same procedure as every year osv osv

så i år- prøver jeg rett og slett den spania-teorien jeg! men skulle jeg være så heldig neste år, stikker jeg av litt tidligere gitt! november kills me!

Tjukksokk sa...

Og er det nå vi gir deg munnkurv?! *råflirer* Kom deg til varmere strøk du, kjære. Det er deg vel unt og vel så det. *klem*
Og psyker i oppløsning er til for å sette den i sammen igjen, og det klarer vi jo. :o))

November sucks big time!

Anne sa...

Heey, da var aksjonen i gang ja. Supert! =o) Jeg har laget paroler i hele natt og huset er nå nedklistret på alle kanter, i håp om at det også skal lune litt innvendig. Så gjenstår det bare å se om rette vedkommende blir oppmerksom på aksjonen vår, og ser til h...... å gjøre om på sesongsystemet her på nordkalotten!

Nå er det 30 varme her inne - altså ikke mer enn akkurat passelig varmt - og ullsokkene er på.

Gjenta etter meg: "Nei til vinter, nei til vinter, nei til vinter!" La oss taktfast fylle eteren med arge protestrop, kjære frosne medsøstre!

Anne

Lothiane sa...

NEIIIII til vinter. Nei til november. Og nå snør det også... sukk.

Jeg vil også til Spania.. hehe. :)

Lothiane sa...

Heteslagene er ikke så gode de heller, så du kan gjerne få dem. Jeg får kvelningsfornemmelser av dem. :-S

Tjukksokk sa...

Anne: Jepp, da er den i gang! Og la oss håpe at den sprer seg! *ler*
"Sesongsystemet på nordkalotten".....*ler enda*

NEI TIL VINTER!! :o)

Lothisen: Ehm....det er lov å takke pent nei takk også, eller....?
Kvelningsfornemmelser er jeg ikke så veldig glad i liksom. ;o)