onsdag 28. januar 2009

Vinteraggresjon


Jeg har entret hulemodus, det er slutten av januar, det er griselenge til varmere tider og jeg ser på alle de gamle sesongene av 24, mens jeg av og til skuer ut av vinduene og ser ørten snøflak falle mot den allerede kalde og hvite bakken. Jeg er midt i sesong 3, jeg sitter og banner i sofahjørnet over at Division ikke skjønner at det Jack Bauer gjør er det beste. Chappelle er en dust. En elitedust. Jeg er glad jeg har noen å få ut vinter-aggresjonen min på, selv om det dreier som en fiksjon på en skjerm. Jeg hadde lyst til å skjelle ut han som satt i kassa på matbutikken i dag, bare fordi han så teit ut. Så sint er jeg altså på kulda, at flere og flere irrasjonaliteter nesten kryper automatisk over leppene mine, bare fordi mennesker ser teite ut. Jeg fryser inne i benmargen og nakken har endret seg fra stramt til nesten-ikke-blodtilførsel-stramt. Jeg tenker tanker om at jeg skal kjøpe meg en rockering og scooterdress. Jeg er sint på den kefirblåaktige fargen på huden som forteller meg i klartekst at sol er det som står øverst på min egen private ettersøkt-liste. Jeg er griseforbanna på det glatte veidekket som får meg til å trippe med ørsmå skritt og av og til får meg til flakse med armer og bein slik at jeg ser ut som et levende kaos hvor armer og bein er totalt ukontrollerbare. Jeg irriterer meg rett og slett over ting jeg ikke får gjort noe med. Januar er snart over, 2 måneder til og jeg skal ane en lysning. Mens jeg venter på at januar passerer, skal jeg fortsette og begrave meg i Jack Bauer's anliggender.
...Og jeg er sikker på at jeg så to helt like snøflak i stad når jeg skled ned bakken. De landet på frontruta mi, men jeg drepte dem med vindusvisker'n.

14 kommentarer:

Astrid sa...

Hehe - koste meg med dette, Sokken :) Fniste og så det billedlig for meg, der du flakser med ben og armer og oppdager to helt like snøflak.

Godt å ha deg tilbake - bare sånn at du vet at noen registrerer at innleggsfrekvensen din har sunket de siste dagen ;)

Sokken sa...

Ntåå! Godt å vite at jeg er savnet! :o) Jeg er ikke så fryktelig langt unna. *peker på sofaen*

Det er slitsomt med vinter, altså! ;)

Neglecta sa...

Sommer'n kommer før du vet ordet av det! Og dessuten er det jo et lyspunkt eller to i nærmeste nærhet, vet jeg. =o)

Sokken sa...

Gjør den egentlig det? *skeptisk når jeg titter på kalenderen*

Joda, noen gledelige lyspunkter er det jo der framme. :o)De gleder jeg meg desto mer til!

Confiteor sa...

Off, det er vondt å være så irritert på alt og alle! Men jeg er sikker på at det bare er en fase og det går snart over! Jeg hørte fuglekvitter utenfor vinduet mitt i går, det går virkelig mot vår :D

Vivi's Verden sa...

En morsom tekst, med en viss sint undertone ;-) Fant ut det var på tide å stikke innom bloggen din siden jeg har sett deg både her og der, og jeg må få si at du har et utrolig fint design! Mange fine tekster også, så jeg kommer nok tilbake.

PS! Januar er straks over ;-)

Litt om alt sa...

Kjente solen varmet gjennom bilvinduet idag, selv om det var mange blå ute. Våren kommer, og tenk på det; Forventningene er ofte det beste med all venting...
Klem

Sokken sa...

Confit;
Det må ha vært en desillusjonert pip?! ;) Jada, det går over. Som alltid. Men like fullt godt å få frese selv om det ikke hjelper det spøtt! ;o)

Vivi;
Hei og takk for at du tar turen innom og for koselige ord. Du er velkommen tilbake så ofte du måtte ønske. :)
Og ja, januar er snart omme. Juhuu!

Litt om alt;
Godt at noen kjenner ildkula begynne å varme. :)
Forventinger er gode å ha, det er sant det. :)
Klem tilbake.

Frau L sa...

hehe, kjenner det sinnet ja. På lesesalen sitter det en student med en datamaskin som lager slik høyfrekvent piping som skjærer langt inn i beinmargen. Jeg har kastet både henne og maskinen ut gjennom vinduet flere ganger. ;p

Sokken sa...

Hehe, jeg liker at vi er flere om slike "voldelige" tendenser. ;P
Disse irritasjonsmomentene aner ikke hvor heldige de er, som fortsatt får lov til å gå rundt å være sine irriterende jeg. ;)

Ståle sa...

Hehe. Sitter her og humrer med full forståelse i sinn. Selv om det ikke snør her i Stavanger, ikke nevneverdig iaffal, føles det ufyselig kaldt og ekkelt ut. Lenge til solvarme på huden. Men jeg vil ha den nå! Men i morra er det februar. Det er en kort måned. Og i mars begynner det å nærme seg... Jeg lengter!

Sokken sa...

Hei Ståle og velkommen hit. :)

Se så, vi er flere i denne hissig-på-vinter'n-båsen! *ler*
I skrivende stund; 13 iskalde, snøen har sluttet å dale, men ble erstattet av tåke. Hurra lissom!
*hveser sinna-ord mellom sammenbitte tenner*
Èn kommentar om at det finnes ikke dårlig vær, men dårlige klær... det mennesket lapper jeg til. ;)
Solvarme er såååå etterlengtet!
*trommer utålmodig med iskalde fingre*

Astrid sa...

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!

;) Grenser er til for å testes og jeg har opplevd en virituell lapping før heller. Forresten ikke en real life en heller, heldigvis :)

Sokken sa...

*ler masse*
Jeg kjenner jo det at det føles veldig feil å lappe til deg da, Astrid. :)
Så da sier vi det bare slik at du var tøff og testet ut grenser og at det egentlig bare er kjeften og bakbeina på meg. ;o)